Corso Expo

Jullie mogen stoppen!
Zundert – Een expositie over het corso. Een corso-expo? Waarom niet? We vinden het leuk om aan elkaar en aan anderen te laten zien wat corso is. Wat het allemaal inhoudt en wat er bij komt kijken.
Dat idee leefde al in 2018 bij een aantal corsofanaten. Tijdens de Maquettefeesten van 2019 vertoonden we een kleine preview. Afgelopen najaar kreeg het idee steeds duidelijker vorm en bij de Maquettefeesten van 2020 zouden we een permanente expositie openen. Het coronavirus maakte dit niet mogelijk. Het virus maakte zelfs een hele corso-editie onmogelijk. Maar corso zou corso niet zijn, als we niet zouden kijken naar wat er wel mogelijk is. En dan is al snel één en één twee.
Van 4 tot en met 20 september 2020 kunt u in de oude Rabobank aan de Bredaseweg 2 in Zundert een expositie bezoeken waarin een aantal kenmerkende aspecten van het corso aan bod zullen komen in beeld en geluid en waar tal van bijzondere voorwerpen, films en foto’s uit het rijke corsoverleden te bewonderen zijn.
Gezien de huidige beperkende omstandigheden ten behoeve van onze gezondheid, zult u vooraf moeten reserveren. We zullen via de pers en onze social-mediakanalen zo snel mogelijk laten weten vanaf wanneer dit mogelijk is. De entreeprijs bedraagt 3 euro. Er zullen tijdsblokken zijn, waarbinnen u toegelaten zult worden.
Zo kunnen we in september toch een beetje het corsogevoel hebben. Niet zo massaal als we gewend zijn, maar zeker zo intens. Kunnen we allemaal even stoppen en stilstaan bij het grootste dahliacorso ter wereld!

2020-08-16 Persbericht – Corso Expo (pers)