Jutteren!

Jutteren! is de naam van de bouwplaats van onze buurt. Onze bouwplaats is te vinden aan de Sint Willibrordusstraat 8 CORS (op de kruising met de Kerkhofstraat) in Zundert. Onze bouwplaats is officieel geopend op 12 augustus 2001 en vernoemd naar een gevleugelde uitspraak onder en naast de corsowagen.

Het is de plaats waar in de zomer een tent verrijst, maar ook in de wintermaanden tal van ‘klussen’ worden gedaan. In de winter is elke woensdagavond hier een groep Jutters te vinden. Dankzij deze groep worden allerlei materialen opgeknapt en onze bouwplaats, tent, e.d. verbeterd.

De laatste jaren is Jutteren! ook dé plek voor de barbecue, het buurtfeest, het paaseieren zoeken, enz. Het is de plaats waar de hele buurt samen kan komen om te feesten.

‘Jutteren’ is een werkwoord. En dat is toch vooral wat er hier gebeurt, uiteraard met de nodige gezelligheid.

‘Jutteren’ is voortdurend voor- en achteruit bewegen en toch op dezelfde plaats blijven. Ook hier is allerlei beweging ter plaatse. Als je juttert sta je nooit stil. Dat doen wij niet, dat doet de buurt niet en dat doet het corso niet.

‘Jutteren’ heeft de woorden jutten en jutter in zich. De jutter die het strand afschuimt om bruikbare materialen te verzamelen, te jutten. Het zegt iets over de manier waarop deze bouwplaats is gerealiseerd. Juttend bij de gemeente, op de buurt, bij bekenden, bij bedrijven, in werkomgevingen, op de vreemdste plaatsen zijn (en worden nog steeds) materialen verzameld.

jutteren